Karlstad IBF och IBF Älvstranden dominerade på söndagen !

Skrivet 10 september 2018 01:42
Ändrad 10 september 2018 01:48
På söndagen den 9 september fortsatte så Vilan Cupen 2018 och man kan utan tvekan säga att det var klubbar som dominerade från tidig morgon till eftermiddagens finalspel.

För ett år sedan åkte Karlstad ut ni semifinalen med knappa 2-3 mot Pixbo. Nu saknades just Pixbo och Skoghall från föregående års turnering, varför Karlstad fick bära favoritskapet. Det var något som man hanterade på absolut bästa sätt. Man krossade fullkomligt i gruppspelet. Avancerade därifrån med tre raka segrar och 31-3 i målskillnad !

I semifinalen ställdes man mot arrangörsklubben. Ett Skara IBK som med viss nöd avancerade fram till slutspelet. Men i den på förhand mycket svåra uppgiften att möta storfavoriterna så växte man verkligen som lag och gav värmlänningarna en riktig match. Kanske den match som också fångade publiken mest under söndagens spel. Karlstad vann dock till slut fullt välförtjänst med 5-2 (sista målet i tom kasse).

I finalen väntade Fristads GOIF, ett lag som likt Karlstad försvann i semifinalen året innan. Här betvingade man på sin väg till finalen Skara, Vara och Wårgårda, så att man förtjänade finalplatsen rådde det ingen tvekan om. Men väl där var energireserverna tömda och Karlstad vann finalen med förkrossande 10-3.

I B-slutspelets final möttes Svenljunga IBK och Vara IBK. Den finalen blev mycket tät och dramatisk. Vara ledde in i slutskedet, men drabbades av en sen utvisning som Svenljunga lyckades förvalta med några ynka sekunder kvar på resultattavlan. I straffläggningen vann man sedan också straffläggningen med 2-1.

Den andra klassen under söndagen var F13 och där spelade man efter round robin modell, där alla mötte alla. Klara favoriter på förhand IBF Älvstranden som deltog med två lag.

I gruppspelet så fick man hårdast motstånd från Vara IBK. Ett Vara som avfärdade såväl Skara som Grästorp utan större problem. Älvstranden nådde man dock inte på, men 1-3 mot Älvstranden 2 och 3-4 mot Älvstranden 1 talar tydligt om att man kunde utmana.

I finalen som därmed blev en välspelad internfight vann så IBF Älvstranden 2 med 3-1 och kan titulera sig mästare i Vilancupens första tjejklass.

Nästa nyhet: IBK Alingsås och Hovslätts IK vinnarna från lördagens spel !

Skrivet 09 september 2018 02:02
När första dagens klasser avgjordes på lördagkvällen så blev det klart att IBK Alingsås och Hovslätts IK tagit hem de första segerbucklorna. I P13 imponerade IBK Alingsås stort i alla gruppspelsmatcherna. Man vann rubbet och dessutom med den förkrossande målskillnaden 23-4 ! svårare i slutspelet, mjaa man var även där numret för stort för sina motståndare. Först 6-1 på IBK Lockerud i semin och... Läs mer